Enkele profielen.
     
Home Page

Foto pagina

Enkele profielen

Foto pagina

Middelandse zee haaien

De bek en beet van een haai

Foto pagina

De haaien van vroeger

Favoriete links

Anatomie van een mensenhaai

Foto pagina

Gastenboek

Contact

HAAIENKRAAKBEEN

Mako fotopagina

Nieuw gastenboek

 

Profiel van de Witte Haai.
De Witte haai komt voor in alle tropische , subtropische en warme zeeen. Hij vremijdt koud water.Zijn lengte bedraagt max 8 mtr maar wordt gemiddeld 3,5 mtr.De kleur is leibruin of grijs van boven en wit van onderen.Ze kunnen tot 100 jaar oud worden-ongelukken voorbehouden.De bijtkracht van een 2 mtr lange haai is vastgelegd op 3 ton per vierkante cm.(de mens daar integen heeft een max bijtkracht van 115 kg per vierkante cm).De gemiddelde kruissnelheid is ongeveer 3,2 km/u.De topsnelheid is zo'n 35 km/u.Haaien zijn carnivoren zijn voesel bestaat daarom ook uit vis , zeeleeuwen , kleine walvissen , en pijlinktvissen.Het zuur in de maag van de Witte haai is krachtig genoeg om zelfs staal aan te tasten.


Carcharodon carcharias (Witte haai)
  Profiel van de Tijgerhaai.
De tigerhaai komt voor in alle warme zeeen , op alle diepten , onder de kust en buitengaats.Zijn lengte bedraagt maximaal 7,5 mtr maar wordt gemiddeld 3,4 mtr.De kleur is grijs/blauw gestreept.Hij is een omnivoor (alles eter) en eet zeeschildpadden , dolfijnen , kwallen , zeeleeuwen en afval.Hij kan zijn braken wanneer hij wil en kan voedsel in zijn maag opslaan zonder het te verteren.

Profiel van de Zambezi haai.
De Zambezi haai komt voor in ondiep water onder de kust , rivieren , baaien en in de buurt van havens.Zijn voedsen bestaat voornamelijk uit roggen , andere haaien en zijn eigen jongen.

Add your link here


Add your link here


Galeocerdo cuvier (tijgerhaai)


Carcharocles megalodon
Oerhaai (uitgestoven) werd zo'n 20 mtr lang.At alles wat in zijn weg kwam tot zelfs potvissen.Enigste wat nog van hem over is zijn de fossiele tanden.