De haaien van vroeger
     
Home Page

Foto pagina

Enkele profielen

Foto pagina

Middelandse zee haaien

De bek en beet van een haai

Foto pagina

De haaien van vroeger

Favoriete links

Anatomie van een mensenhaai

Foto pagina

Gastenboek

Contact

HAAIENKRAAKBEEN

Mako fotopagina

Nieuw gastenboek

 

Heersers van de zee.
De haaien en roggen van vroeger(245.milj/2.milj v.Chr)waren de ware heersers van de zee.Stel je voor een haai zo groot als een gemiddelde potvis en met tanden die niet zouden misstaan in een Tyrannosaurus rex.Het resultaat van deze nachtmerrie is de Carcharodon Megalodon.Tussen de 25 en 10 miljoen jaar geleden kwam hij het meest voor.Afgezien van zijn tanden is van deze reus niets meer terug te zien die nog altijd in Amerika,Australie,Europa en Afrika worden gevonden.

  Fossiele tanden. Fossiele tanden van een haai kan men over de hele wereld vinden.Op het land,in rivieren en in de zee.In Nederland kan men ze ook vinden in de buurt van Cadzand.De tanden daar zijn wel niet zo heel groot maar aan 3 tot 4 cm moet men toch denken.Deze tanden zijn daar terecht gekomen nadat een gedeelte van de zee zich terug trok en het land droog kwam te staan.

Fossiele tanden
  Groot Om te laten zien hoe groot de vroegere haaien wel niet waren maken sommige mensen hun kaken na om ze daarna te verkopen.

Carcharodon Megalodon
  Steve Alten De schrijfer Steve Alten heeft een boek geschreven over een Megalodon genaamd MEG.Dit boek gaat over een Megalodon die in het diepst van de zee heeft kunnen overleven en naar de oppervlakte wordt gebracht.Een aanrader.

Steve Alten-MEG
 
   
 

de haaien van vroeger