haaienkraakbeenproducten
     
Home Page

Foto pagina

Enkele profielen

Foto pagina

Middelandse zee haaien

De bek en beet van een haai

Foto pagina

De haaien van vroeger

Favoriete links

Anatomie van een mensenhaai

Foto pagina

Gastenboek

Contact

HAAIENKRAAKBEEN

Mako fotopagina

Nieuw gastenboek

 

Sinds enige tijd zijn er in ons land producten op de markt,die de consument voorhouden dat ze bij inname de gewrichten tot op hoge leeftijd soepel en vitaal zouden houden.Deze producten worden hier onder de naam Arthrelan of Aprovit door de drogisterijen en reformhuizen verkocht en zijn gemaakt van tot pulver vermalen haaienkraakbeen.Gezien de dieronvriendelijke herkomst van deze producten een duim neer voor de winkels die ze verkopen.


De Dierenbescherming maakt zich ernstige zorgen over de wijze waarop er met haaien omgegaan wordt.
ze worden op bijzonder wrede wijze gevangen,waarbij het gebruik van een haak die in het lichaam geslagen wordt,geen uitzondering is.
De dodingsmethoden zijn zonder meer barbaars,zoals het doorsnijden van de kieuwbogen en/of het verwijderen van de ingewanden bij een volledig bij bewustzijn zijnde haai.
Ook worden haaien zonder enige vorm van verdoving van hun vinnen(haaienvinnensoep)ontdaan,waarna de commercieel oninteressante,verminkte,nog levende maar ten dode opgeschreven'rest'van de haai in de zee wordt gestort.
Vele haaiensoorten worden inmiddels door overbejaging in hun voortstaan bedreigd.

gemalen haaienkraakbeen,gemalen hoorn van de neushoorn,gemalen tijgerbotten enzovoort, zijn dan ook producten waarbij grote terughoudendheid van de consument gepast is.
Onder andere de tijger en de neushoorn zijn erdoor tot op de rand van uitsterven gebracht.
Voor veel haaiensoorten gaat het helaas nu ook die kant op.
Het om commerciele redenen blijven bejagen van haaien is dan ook onverantwoord en ondermijnt de bescherming van deze dieren nog verder.
Dit kan en mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn.
De consument doet er dan ook goed aan de aangeboden producten kritisch te vergelijken met meer diervriendelijke alternatieven die in werking vergelijkbaar zijn.

VOOR DE DIERENBESCHERMING STAAT VAST DAT ER GEEN ENKELE RECHTVAARDIGING VOOR DE AFZET VAN DERGELIJKE PRODUCTEN BESTAAT.
NIET (VER)KOPEN DUS !!!!!!!!!

overgenomen uit"Dier" Nummer 5 september 2001
jaargang 81